گل شمعدانی نماد چیست؟
گل شمعدانی با نام علمی Pelargonium از گل های زیبا و همیشه سبز است که دارای انواع چندساله و یک ساله می باشد. علت نامگذاری آن به شمعدانی به دلیل شکل ظاهری کاسبرگ های آن است که بروی دمگل بلندی قرار گرفته و در انتهای دمگل، به صورت مشترک مشابه شمعدان کنار یکدیگر قرار می گیرند. شمعدانی گل هایی جذاب به رنگ های قرمز، سفید، ارغوانی و صورتی دارد، شکل ظاهری برگ های آن دایره ای شکل بوده که سطح آنها مخملی، نرم و کرک دار است. شمعدانی از گل های مشهور و مورد علاقه ایرانیان است که روش نگهداری نسبتاً ساده ای دارد.
گل شمعدانی نماد چیست؟
گل شمعدانی نمادی از شور و شوق در عشق و گرمای عشق در طول زندگی است. از زمان های دور از گل شمعدانی به عنوان گلی خوش یمن در منازل خود استفاده می کردند. گل دادن گل شمعدانی، نشانه ای بوده برای رسیدن خبر خوش به اهالی منزل. همچنین بر این باور بوده اند که استفاده از چند گلدان گل شمعدانی در منزل، گرمای زندگی را چند برابر کرده و نشانه ای برای عشقی بادوام در طول زندگی است.
انواع گل شمعدانی
شمعدانی معمولی
شمعدانی معمولی جزء بادوام ترین گونه های گل شمعدانی است که در اکثر منازل از آن استفاده می شود و گل هایی قرمز تا صورتی رنگ دارد. برگ های شمعدانی معمولی سبز تیره با بریدگی های ظریف است، برگ های آن دایره ای شکل به رنگ سبز تیره است که حلقه ای تیره رنگ به رنگ ارغوانی تا قهوه ای بر روی خود دارد. برگ ها مخملی هستند و کرک های ریزی بروی سطح خود دارند.
شمعدانی اژدر
برگ های شمعدانی اژدر نسبت به شمعدانی معمولی دارای چین خوردگی های بیشتری است. برگ های آن کشیده تر و متمایل به سمت بالا است. رنگ گلهای آن ترکیبی از سفید، قرمز و صورتی است. گل های نسبتا درشت تری دارد و فرم ظاهری آنها چتری شکل است.
شمعدانی عطری
شمعدانی عطری از لحاظ ظاهری، گل های ریزتری نسبت به شمعدانی معمولی دارد و مدت زمان کمتری روی ساقه باقی می ماند. عطر گل و برگ های این نوع از شمعدانی بسیار زیاد است و در هر فضایی که قرار بگیرد، کل فضا را از عطر بی نظیرش پر می کند. از اسانس برگ شمعدانی عطری در صنعت عطرسازی استفاده می شود.
شمعدانی هلندی
شمعدانی هلندی از گونه های تک رنگ گل شمعدانی به حساب می آید. گل های آن فقط به رنگ قرمز دیده می شوند. فرم ظاهری گل ها نسبت به شمعدانی معمولی پرتر بوده و جذاب تر هستند. ماندگاری نسبتاً خوبی دارد و اگر نور مورد نیاز خود را دریافت کند، گل هایی درشت در طول سال خواهد داشت.
شمعدانی پیچ
شمعدانی پیچ دارای ساقه هایی نازک است که به صورت رونده رشد می کند و باید حتما برای آن قیم در نظر گرفت. از شمعدانی پیچ به عنوان گیاه آویز استفاده می کنند که معمولا در بالکن ها و گلدان های آویز کاربرد دارد. برگ های آن نسبتا ضخیم هستند و دارای گل هایی به رنگ های قرمز و صورتی است.
خواص گل شمعدانی
عصاره گل شمعدانی برای درمان انواع بیماری های روحی روانی، افسردگی و استرس کاربرد دارد. عطر دل انگیز گل شمعدانی تشویش و نگرانی را کاهش داده و بسیار آرامش بخش است. از برگ و گل های معطر شمعدانی در صنعت عطرسازی استفاده می گردد.
گلدهی گل شمعدانی
گل شمعدانی دارای انواع یکساله و چند ساله است که اگر در شرایط مطلوب محیطی قرار گیرد، در تمام طول سال گلدهی دارد. در اکثر منازل فصل گلدهی آن از بهار تا پاییز است.
نیازهای گل شمعدانی
- نور
شمعدانی از گل های نورپسند است و برای اینکه گلدهی منظمی داشته باشد، به حداقل 7 ساعت نور آفتاب در طول روز نیاز دارد. اگر در فضای باز نگهداری می شود حتما دقت کنید بیش از حد نور آفتاب بر روی برگ های آن نتابد. نور بیش از حد، موجب سوختگی برگ های این گل می شود.
- آبیاری
یک تا دوبار در هفته آبیاری نیاز دارد. شمعدانی به آبیاری بالایی نیازی ندارد و در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید خاک گلدان نسبتا خشک شود.
- دما
بازه دمایی 10 تا 25 درجه برای گل شمعدانی مطلوب است و در این دما رشد مناسبی خواهد داشت. اگر شمعدانی را در محیط بیرونی منزل نگهداری می کنید و هوای بیرون زیر 4 درجه است، بهتر است گلدان را به داخل منزل پشت پنجره جنوبی انتقال دهید.
- خاک
برای تهیه خاک مناسب گل شمعدانی، بهتر است از ترکیب خاک های سنگین استفاده کنید. ترکیب خاکبرگ به همراه شن و خاک باغچه از ترکیب های مناسب برای گل شمعدانی است.
- تغذیه
گل شمعدانی به دلیل گلدار بودنش، نیاز به کوددهی دارد تا گلدهی آن باکیفیت تر باشد. برای این کار می توانید از کودهای کامل NPK استفاده کنید.
آموزش تکثیر گل شمعدانی
برای تکثیر گل شمعدانی می توانید با گرفتن قلمه ساقه، از این گیاه به راحتی آن را تکثیر کنید. بهتراست قلمه گرفتن از شمعدانی در فصل بهار تا تابستان انجام شود. قلمه را به گونه ای برش بزنید که از زیر گره قطع شود. قلمه ای که گرفته می شود باید حداقل بین 5 تا 10 سانتی متر ارتفاع و 2 تا 3 برگ داشته باشد. قلمه گرفته شده را در بستر ماسه یا هورمون ریشه زایی قرار دهید. پس از جوانه زدن می توانید آن را به گلدان جدید انتقال دهید.
نظرات بازدیدکنندگان