تقویت گلهای آپارتمانی

تقویت گلهای آپارتمانی

گیاهان از موجودات سرزنده و با طراوت در هر محیطی هستند و نقش مهمی در سرزندگی و شادابی محیط دارند. از این رو اکثر علاقه مندان گل و گیاه به دنبال راهی برای تقویت گل ها و گیاهان خود هستند. گیاهان جزء موجودات زنده هستند و به طبع همانند دیگر موجودات زنده نیاز به تقویت و رسیدگی دارند. گیاهان برای حفظ سلامت و شادابی نیاز به تغذیه و کوددهی دارند.
از بین رفتن طراوت و سرزندگی گیاهان از دغدغه هایی است که اکثرا برای افرادی که گل و گیاه نگهداری می کنند پیش می آید. حفظ سلامت و شادابی گیاهان نیازمند رعایت اصولی در نگهداری و همچنین تقوت گیاهان است که سعی داریم در این مقاله به طور کامل درباره این موضوع توضیح دهیم.

تقویت گلهای آپارتمانی

کود دهی

یکی از بهترین راه ها برای تقویت گیاهان آپارتمانی و گیاهانی که ضعیف شده اند تغذیه و کود دهی است. کود سرشار از عناصر مختلف برای تقویت و افزایش رشد گیاه است.

کودها علاوه بر عناصر اصلی مورد نیاز گیاه که به عناصر ماکرو معروف هستند و عبارت اند از نیتروژن، فسفر و پتاسیم دارای مقادیر زیادی از عناصر میکرو که عبارت اند از کلسیم، گوگرد، مس، روی، منگز، آهن و... هستند. این عناصر برای رشد و تقویت گیاهان ضروری است.

هر کدام از عناصر اصلی نام برده شده نقشی اساسی در تقویت و سرزندگی گیاه دارد که در مورد نقش هر کدام توضیح مختصری داده می شود.

  • نیتروژن:

نیتروژن با تولید کلروفیل نقش مهمی در افزایش سبزینگی گیاه و ایجاد برگ های جدید دارد. همچنین نیتروژن در رشد سریع ساقه ها تاثیرگذار است.

  • فسفر:

فسفر در افزایش گلدهی، میوه دهی و ریشه دهی نقش دارد. فسفر ریشه گیاه را نیز تقویت می کند. این عنصر موجب مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی نیز می شود.

  • پتاسیم:

پتاسیم در افزایش رشد گیاه نقش دارد. همچنین پتاسیم موجب تقویت گیاه و مقاومت بالای گیاه در برابر آفات و بیماری ها می شود.

تقویت گلهای آپارتمانی

انواع کود برای تقویت گلهای آپارتمانی

یکی از نیازهای اصلی گیاهان تغذیه و کود است تا رشد مطلوب و مناسبی داشته باشند. اگر گیاهان به موقع کود دهی نشوند دچار مشکلات مختلف شده و در نهایت از بین خواهند رفت.

برای کوددهی حتما باید متناسب با نوع گیاه از کود مخصوص آن استفاده کرد. امروز انواع و اقسام کودهای ارگانیک، کود مایع، کود حیوانی و ... تولید شده است که هر کدام مزایای خود را داشته و می تواند برای گیاهان نتایج مطلوبی داشته باشد.

کود حیوانی

کودهای حیوانی به دلیل داشتن مقادیر زیادی از عناصر، یکی از بهترین کودها برای رشد سریع گیاهان هستند. اما نکته ای که در استفاده از کود حیوانی باید رعایت کرد مصرف به اندازه آن است. غنی بودن کودهای حیوانی از مواد آلی ممکن است موجب سوختگی گیاهان شود.

در میان کودهای حیوانی کود گوسفندی دارای مقادیر زیادی پتاسیم است. در صورتی که گیاه شما از لحاظ پتاسیم فقیر است می توانید از کود گوسفندی استفاده کنید.

کود مرغی نیز دارای مقادیر زیادی نیتروژن است که یکی از بهترین کودها برای تقویت گلهای آپارتمانی است.

حتما قبل از استفاده از کودهای حیوانی مقدار خیلی کم از آن را به صورت تستی برای گیاهانتان استفاده کنید، اگر گیاه واکنش منفی نشان نداد می توانید از آن استفاه کنید. در کل سعی کنید از کود حیوانی به مقدار خیلی کم و یک بار در ماه در فصول بهار و تابستان استفاده کنید.

کود ارگانیک

کودهای ارگانیک از کودهای جدیدی هستند که به تازگی وارد بازار شده اند و طرفداران زیادی به جهت ارگانیک بودن و بوی کمی که دارند جذب کرده اند.

کودهای ارگانیک معمولا از خود گیاهان تهیه می شوند. عناصر و مواد مغذی این نوع از کودها به تدریج در اختیار گیاه قرار می گیرد. کودهای ارگانیک پیشنهاد مناسبی برای گل ها و گیاهانی است که در منزل یا محیط کار نگهداری می کنید.

تقویت گلهای آپارتمانی

کود مایع

کودهای مایع معمولا از ترکیب عناصر میکرو و ماکرو تشکیل می شوند. کودهای مایع نسبت به مابقی کودها بویی ندارند و روش استفاده ساده تری دارند.

کودهای مایع معمولا یا روی برگ ها اسپری می شود و یا با آب حل شده و پای گلدان گیاه ریخته می شود. این نوع از کودها خیلی سریع عمل نمی کنند و به تدریج در دسترس گیاه قرار می گیرند. به همین دلیل ممکن است نتیجه ای که روی گیاه ایجاد می کنند چند ماه طول بکشد.

روش های خانگی برای تقویت گلهای آپارتمانی

با وجود اینکه می توان با کود دهی عناصر ماکرو و میکرو مورد نیاز گیاه را تامین کرد، در صورت دسترس نبودن کود و یا عدم تمایل به استفاده از کودهای شیمیایی و حیوانی به دلیل معایبی که دارند می توان با استفاده از برخی روشهای خانگی گیاهان را تقویت کرد. چند نمونه از بهترین تقویت کننده های خانگی گیاهان نام برده می شود.

قرص ال دی برای تقویت گیاه

قرص های ال دی سرشار از هورمون های استروژن و پروژسترون است که می تواند نقش مهمی در افزایش رشد گیاه داشته باشد. برای این کار یک یا دو عدد از قرص ال دی را در یک لیتر آب حل کرده و پای گلدان گیاهانتان بریزید. در ماه یکبار از قرص های ال دی استفاده کنید، بعد از سه تا چهار ماه افزایش رشد را در گیاهانتان خواهید دید.

تقویت گلهای آپارتمانی

قرص آسپیرین برای افزایش رشد و گل دهی گیاه

قرص آسپیرین حاوی مقادیر زیادی اسید سالیسیلیک است که می تواند رشد و گل دهی گیاه را افزایش دهد. همچنین اسید سالیسیلیک برای تسریع در ریشه دهی قلمه گیاه بسیار تاثیرگذار است.

اسید سالیسیلیک موجود در آسپیرین که از چوب درخت بید گرفته می شود نقش مهمی در تقویت گیاه برای مبارزه با حشرات، آفات و تنش های محیطی دارد. برای استفاده از قرص آسپیرین لازم است که یک عدد قرص را در یک لیتر آب حل کنید و یک بار در ماه به گیاهانتان دهید.

تقویت گلهای آپارتمانی

قرص آهن برای تقویت گلها

اگر گیاه شما کمبود آهن دارد می توانید از قرص یا قطره های آهن استفاده کنید. آهن موجب افزایش سبزینگی گیاه می شود. برای استفاده از قرص آهن نیز مانند قرص آسپیرین و ال دی، باید قرص را در یک لیتر آب حل کرده و یک بار در ماه در فصول بهار و تابستان به گیاه دهید.

آب جوشیده تخم مرغ آبپز برای رشد بیشتر گیاه

زمانی که تخم مرغ در آب جوشانده می شود املاح معدنی زیادی از پوست تخم مرغ خارج و درون آب حل می شود که نقش مهمی در افزایش رشد گیاهان دارد.

از آب جوشیده تخم مرغ می توانید در ماه سه تا چهار بار استفاده کنید. علاوه بر آب تخم مرغ آبپز از پوسته تخم مرغ که کلسیم فراوانی دارد میتوانید به صورت پودر شده پای گلدان گیاهتان استفاده کنید.

تقویت گلهای آپارتمانی

پوست موز برای افزایش مقاومت گیاهان

موز دارای پتاسیم و فسفر بالایی است. وجود پتاسیم در پوست موز بسیار بیشتر از میوه آن است. از این رو می توان از پوست موز برای افزایش پتاسیم خاک گیاهان استفاده کرد. برای این کار می توانید پوست موز را خشک کنید و به صورت پورد درآورید و به خاک گلدان اضافه کنید. همچنین می توانید پوست موز را با آب بجوشانید تا زمانی که پوست موزها کاملا پخته شود. پوست موزهای پخته شده را از صافی رد کنید و با آب مخلوط کنید، پس از آن می توانید از این محلول به عنوان کود برای گیاهتان استفاده کنید.

تقویت گلهای آپارتمانی

نظرات بازدیدکنندگان