افزایش رشد زاموفیلیا
زاموفیلیا با نام انگلیسی Zamioculcas Zamiifolia معروف به (Z Z زی زی ) از خانواده Araceae جزء گیاهان آپارتمانی لوکس و همیشه سبز با برگ هایی چرمی به رنگ سبز تیره است. زاموفیلیا از گیاهان آپارتمانی ریزوم دار است که هرچه ریزوم های آن داخل خاک رشد بیشتری داشته باشند تعداد پاجوش هایی که کنار ساقه ایجاد می شود بیشتر خواهد شد. این گیاه مقاومت خوبی نسبت به تنش های محیطی دارد و جزء گیاهان سمی دسته بندی شده است.
شرایط نگهداری زاموفیلیا
آبیاری
زاموفیلیا از آن دسته گیاهانی است که نیاز به آبیاری بالایی ندارد. همچنین یکی از عوامل نابود کننده این گیاه آبیاری بیش از حد است. از آن جا که این گیاه ریزوم دار بوده به هیچ وجه نباید بیش از حد آبیاری شود، آب بیش از حد موجب پوسیدگی ریزوم ها شده و به گیاه صدمه جدی وارد می کند.
میزان آب مورد نیاز این گیاه با توجه به دمای محیط هفته ای یک بار است. همچنین قبل از آبیاری خاک گلدان را بررسی کنید در صورتی که خاک خشک شده بود مجدد اقدام به آبیاری کنید.
نور
بهتر است این گیاه را مکانی با نور غیر مستقیم نگهداری کنید. نور بیش از حد موجب سوختگی و رنگ پریدگی برگ های این گیاه می شود. زاموفیلیا به مکانی با نور غیر مستقیم و فیلتر شده نیاز دارد.
دما
بهترین بازه دمایی برای این گیاه بین 25-18 درجه سانتیگراد است.
رطوبت
گیاه زاموفیلیا نیاز به رطوبت بالایی ندارد، با این حال اگر مکان نگهداری آن گرم است بهتر است از غبارپاشی روزانه با آب بدون کلر استفاده کنید.
تغذیه
برای تغذیه این گیاه می توانید از کودهای کامل مخصوص گیاهان آپارتمانی که دارای عناصر مورد نیاز رشد گیاه است استفاده کنید. کودهای کامل NPK که دارای عناصر تغذیه ای نیتروژن، فسفر و پتاسیم با درصد 20 20 20 بوده برای این گیاه مناسب است.
خاک
برای تامین خاک مناسب زاموفیلیا معمولا ترکیب خاک های کاکتوس پیشنهاد می شود. خاک های مخصوص کاکتوس سبک بوده و زهکش مناسبی دارد که از عوامل مورد نیاز گیاه زاموفیلیا است. ترکیب خاک باغچه + شن + خاکبرگ + کوکوپیت + پرلایت از ترکیب های موردپسند برای این گیاه است.
تکثیر
این گیاه به دو روش تقسیم ریزوم و قلمه برگ قابل تکثیر است. روش تقسیم ریزوم نیاز به مهارت دارد تا به ریزوم اصلی گیاه صدمه وارد نشود، اگر در تقسیم ریزوم مهارت ندارید بهتر است از تکثیر به روش قلمه برگ استفاده کنید.
برای تکثیر به روش قلمه برگ ابتدا باید از بین برگ های سالم و سرحال زاموفیلیا چند برگ را جدا کنید و پس از جدا کردن، برگ ها را در پودر هورمون ریشه زایی و یا پیت موس قرار دهید و با درپوش پلاستیکی ظرف را بپوشانید تا شرایط رشد مهیا شود و برگ ها بتوانند ریزوم دهند، پس از ریزوم دهی می توانید برگ ها را به مکان جدید انتقال دهید.
روش های افزایش رشد گیاه زاموفیلیا
استفاده از آسپیرین
آسپیرین حاوی ماده ای به نام اسید سالیسیلیک است که موجب افزایش رشد و تقویت گیاهان نسبت به تنش های محیطی می شود. بهتر است از آسپیرین به صورت رقیق شده استفاده کرد. مصرف بیش از حد آسپیرین برای زاموفیلیا ممکن است موجب صدمه به گیاه شود.
استفاده از کود آهن
کود آهن موجب افزایش سبزینگی، رشد و تقویت گیاهان می شود. استفاده از کود آهن برای زاموفیلیا موجب پر شدن برگها، بلند شدن ساقه ها و افزایش سبزینگی برگ های این گیاه می شود.
استفاده از کود فسفر
کود فسفر برای افزایش ریشه دهی گیاهان استفاده می گردد. از آن جایی که زاموفیلیا ریزوم دار است و ریشه ندارد کود فسفر به خوبی می تواند در افزایش رشد زاموفیلیا نقش داشته باشد و باعث پر برگ شدن این گیاه شود
استفاده از کود پتاس
کود پتاس یا پتاسیم موجب افزایش رشد، مقاومت و ایمنی گیاه می شود. ترکیب آن با کود فسفر موجب افزایش رشد در گیاه زاموفیلیا خواهد شد.
استفاده از کود نیتروژن
کود نیتروژن به رشد و نمو گیاه و افزایش سبزینگی برگ گیاه کمک می کند. استفاده از کود نیتروژن برای گیاه زاموفیلیا موجب افزایش رشد طولی آن و سبزینگی برگ هایش می شود.
نظرات بازدیدکنندگان