آموزش تصویری ساخت تراریوم در منزل

آموزش تصویری ساخت تراریوم در منزل

آموزش تصویری ساخت تراریوم (روش ساخت تراریوم در منزل)

تراریوم (باغ شیشه ای) چیست؟

واژه تراریوم کلمه ای لاتین متشکل از دو قسمت Tera به معنی خاک، زمین و زیستگاه و Rium پسوندی برای مکان می باشد.به طور کلی تراریوم به معنای باغ شیشه ای و نمایشگاهی از یک زندگی گیاهی در یک اقلیم خاص بوده و محیطی است که در آن انواع و اقسام گیاهان مینیاتوری با شرایط زندگی مشابه پرورش داده می شوند

تاریخچه تراریوم

با اینکه تراریوم (باغ شیشه ای) به تازگی مورد توجه قرار گرفته است، تاریخچه استفاده از ظروف شفاف برای پرورش گیاهان (تراریوم) به 2500 سال قبل بر می گردد و خواستگاه آن یونان می باشد. این محصول زیبا اولین بار توسط یک پزشک انگلیسی به نام ناتانیل وارد (Nathaniel Ward) خلق شد. این دانشمند که به مطالعه در زمینه پرورش و چرخه زندگی پیله پروانه ها مشغول بوده برای مطالعه و پژوهش چرخه زندگی پروانه ها، تعدادی از شفیره پروانه ها را داخل یک ظرف شیشه ای حاوی مقداری خاک قرار می دهد و درب ظرف را بسته نگه می دارد که پس از چند هفته در طی بررسی هایش متوجه می شود که درون ظرف گیاهی رشد کرده است.

این موضوع برای وارد جالب شده و به دنبال مطالعه نحوه رشد یک گیاه در ظرف شیشه ای می پردازد. وارد متوجه می شود که به علت این که درب ظرف بسته بوده، در محیط شیشه ای رطوبت ایجاد شده و بذرهایی (گفته می شود دان نهال گیاه سرخس) که درون خاک بوده شروع به رشد کرده و بعد از رشد گیاه، رطوبت از برگ های گیاه تبخیر شده و به سمت بالا آبیاری می کند. این فرآیند یک چرخه زندگی پایدار گیاهی را در یک ظرف شیشه ای تشکیل می دهد. پس از آن دکتر وارد شروع به بررسی و کاشت انواع گیاهان در ظرف های شیشه ای می پردازد که می تواند کتابی را با عنوان رشد گیاهان در جعبه های شفاف سربسته را منتشر کند.

مطالعات دکتر وارد منجر می شود به تولید جعبه های واردین که ظروف سر بسته بزرگی بودند برای رشد گیاهان حساس در خانه. تراریوم هایی که امروزه شاهد آن ها هستیم نمونه های کوچکی از جعبه های شیشه ای واردین هستند.

آموزش ساخت تراریوم و روش ساخت تراریوم تنگ شیشه ای

انواع تراریوم

تراریوم را می توان به انواع باز، بسته و بشقابی نیز تقسیم بندی کرد. برای ساخت تراریوم های باز از شیشه های درباز و برای تراریوم های بسته از ظروفی استفاده می گردد که درب دار باشند یا بتوان با درپوشی درب آن ها را بست. تراریوم های بشقابی هم ظروفی با سطح تماس بیشتر نسبت به تراریوم های باز هستند. مقدار رطوبت در تراریوم بسته به دلیل حفظ و نگهداشت رطوبت و کاهش تعرق به محیط اطراف از دو نوع باز و بشقابی بیشتر است. همچنین درتراریوم باز و بشقابی نیز به دلیل سطح تعرق بالا مقدار آب آبیاری نسبت به تراریوم بسته باید بیشتر باشد.

آموزش آنلاین ساخت تراریوم و خرید تراریوم ارزان

انواع تراریوم همراه با عکس

وسایل مورد نیاز ساخت تراریوم

1- ظروف کاشت

ظروفی که جهت ساخت تراریوم استفاده می شود باید حتما شفاف باشند و از شیشه های کدر و رنگی که در میزان دریافت نور اختلال ایجاد می کنند استفاده نگردد. برای انتخاب یک ظرف مناسب می توان از انواع تنگ های شیشه ای، شیشه های آکواریوم، تنگ ماهی و ظروف شیشه ای شکلات، مربا و... استفاده کرد. پیشنهاد می شود افراد مبتدی از ظروف شیشه ای بزرگ نظیر آکواریوم استفاده کنند که کار کردن داخل آن آسان بوده و عمل کاشت گیاه در آن ساده تر خواهد بود. ظرف هایی که انتخاب می شوند می توانند یا باز باشند یا با درب بسته.

نکته ای که در استفاده از ظروف با درب بسته وجود دارد این هست که باید حتما از بسته بودن کامل درب ظرف و خارج نشدن رطوبت اطمینان حاصل کرد. قبل از کاشت گیاه در ظرف، حتما ظرف باید استریل شود، با آب گرم و مواد شوینده شستشو داده شود و چند روز در مکانی با نور بالا قرار گیرد تا کاملا استرلیزه شود.

آموزش آنلاین ساخت تراریوم و خرید آنلاین تراریوم کاکتوس

2- سنگریزه

برای زهکشی تراریوم از سنگریزه استفاده می شود. ظرف های تراریوم به علت این که اکثرا شیشه ای هستند راهی برای خارج شدن آب اضافی ندارند. لایه ای از سنگریزه در انتهای ظرف ریخته می شود که به زهکشی محیط تراریوم کمک می کند.

خرید تراریوم و قیمت تراریوم استوایی

3- زغال چوب

استفاده از زغال چوب در فرآیند تهیه یک تراریومضروری است. زغال چوب باعث جذب بوی نامطبوع شده و بویی که معمولا بعد از آبیاری خاک ایجاد می شود را از بین می برد.

روش ساخت تراریوم و آموزش تصویری تولید تراریوم

4- خزه اسفاگنوم یا پارچه نازک

خزه می تواند آب اضافی را جذب کند و نقش یک قارچ کش طبیعی را داشته باشد. اگر خزه در دسترس نیست می توانید به جای آن از یک تکه پارچه نازک (جوراب زنانه، پرده های توری، پارچه های نخی و... ) استفاده کنید. خزه یا پارچه باید روی زغال چوب ها قرار گیرد که این عمل به کاهش فرسایش و فرونشستن خاک کمک می کند.

وسایل مورد نیاز ساخت تراریوم در منزل و تراریوم کاکتوس

5- خاک استرلیزه و بهداشتی

خاکی که برای بستر تراریوم استفاده می شود باید عاری از هر گونه عوامل بیماری زا بوده و کاملا استریل شده و بهداشتی باشد. بستر تراریوم به علت محدود بودن بسیار حساس است، اگر عوامل بیماری زا مانند انواع قارچ ها و یا تخم حشرات درخاک باشد سریع به محیط تراریوم آسیب وارد می کند.

معرفی وسایل مورد نیاز ساخت تراریوم شیشه ای

6- انتخاب گیاه مناسب

برای انتخاب گیاهان مناسب کاشت در تراریوم بهتر است از گیاهانی استفاده شود که رشد کندی داشته و مقاوم باشند تا نیاز به نگهداری، دقت و توجه کمتری داشته باشند. گیاهی که در تراریوم استفاده می گردند باید شرایط زندگی مشابه و سازگاری با یکدیگر داشته باشند. بهتر است از گیاهانی استفاده کنید که به شرایط نوری کم و رطوبت بالا سازگاری خوبی دارند. معمولا تراریوم هایی که تعداد گیاه بیشتری داشته و رنگ ها با هم تضاد بالایی دارند علاقه مندان بیشتری را به خود جذب می کند. برای داشتن یک تراریوم زیبا می توانید از انواع گیاهانی که از لحاظ ارتفاع، فرم، رنگ،بافت و… با هم تفاوت دارند استفاده کنید تا یک تراریوم جذاب داشته باشید.

به طور کلی گیاهان گرمسیری و جنگلی که با شرایط نور کم و رطوبت بالا سازگاری خوبی دارند مناسب ترین گزینه هستند. بهتر است در تراریوم های باز از انواع ساکولنت ها(گیاهان گوشتی) و کاکتوسها استفاده کرد. دقت داشته باشید اگر قصد آماده سازی تراریوم باز با کاکتوس و گیاهان گوشتی را دارید حتما دقت کنید که گونه های کاکتوسی و تیغ دار را جدا و گیاهان گوشتی هم به صورت جداگانه در تراریوم دیگری بکار ببرید. از ترکیب کاکتوس ها با ساکولنت ها (گیاهان گوشتی) خودداری کنید. ساکولنت ها نسبت به کاکتوس ها از آبیاری بیشتری برخوردار هستند و همین موضوع باعث می گردد که اگر در کنار یکدیگر استفاده شوند با آبیاری بیشتر ساکولنت ها به کاکتوس ها آسیب وارد شود و در مدت زمان کوتاهی کاکتوس ها از بین بروند.

لیست گیاهان مناسب ساخت تراریوم

فیتونیا

هیپوستس (گل سنگ)

پپرومیا

سرخس

مارچوبه

مارانتا

گندمی

برگ بیدی

نخل شامادورا

بگونیا

انواع کاکتوس

انواع ساکولنت (گیاهان گوشتی)

روش ساخت تراریوم کاکتوس و آموزش آنلاین ساخت تراریوم

7- المان های زیبایی

برای جذاب تر شدن تراریوم می توانید از انواع ماکت ها و المان های زیبایی استفاده کنید. ایجاد مسیر های آب، استفاده از انواع سنگ های صخره ای، قلوه ای، استفاده از تکه ها و کنده های کوچک چوب، قرار دادن ماکت های کوچک تزیینی مانند کلبه، آلاچیق، نیمکت، کوزه و... می تواند بسیار تراریوم را جذاب تر کند. توجه داشته باشید تمام المان هایی که در تراریوم استفاده می شود باید کاملا تمیز و بهداشتی بوده و هیچ گونه آلودگی با خود نداشته باشند. بهتر است قبل از قرار دادن ماکت های تزیینی در تراریوم آن ها را کاملا ضدعفونی کنید. در میان اکسسوری هایی مختلف که قابل استفاده برای تزیین تراریوم هستند آن دسته از ماکت هایی که از جنس چوب و سنگ هستند حالت طبیعی بودن بیشتری به تراریوم می دهند.

خرید تراریوم، فروش آنلاین تراریوم و سفارش تراریوم کاکتوس

مراحل ساخت تراریوم

مرحله اول

ظرف شیشه ای که انتخاب کرده اید را کاملا تمیز بشویید و خشک کنید تا استرلیزه شود. یک لایه سنگریزه، شن یا قطعات سفال داخل ظرف بریزید، سعی کنید مقدار بیشتری از سنگریزه ها به یک سمت از دیواره ظرف متمایل باشند. مقدار و ضخامت لایه زهکش بستگی به اندازه ظرف دارد. در ظرف های کوچک و متوسط بین 3 تا 5 سانتی متر عمق مناسب این لایه است و در ظروف بزرگتر بین 5 تا 8 سانتی متر عمق مناسبی خواهد بود. یک لایه سنگریزه برای ایجاد یک زهکش مناسب در تراریوم بسیار ضروری است. در ایجاد زهکش دقت کنید، زیرا اگر زهکش مناسب نباشد تجمع آب موجب پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاهان داخل تراریوم می شود.

مراحل ساخت تراریوم باغ شیشه ای در منزل

مرحله دوم

بر روی لایه زهکش و سنگریزه ها مقداری زغال چوب جهت جذب بوی نامطبوع بریزید.

آموزش مراحل ساخت تراریوم و روش ساخت تراریوم شیشه ای در منزل

مرحله سوم

بعد از قرار دادن زغال ها بر روی لایه زهکش باید یک لایه خزه اسفاگنوم یا اگر خزه در دسترس ندارید می توانید از یک تکه پارچه نازک که خلل و فرج خوبی دارد بر روی لایه زغال استفاده کنید. خزه به عنوان یک قارچ کش طبیعی عمل کرده و آب اضافی را جذب می کند و همین امر به کاهش فرسایش و فرو نشستن خاک کمک می کند.

وسایل مورد نیاز ساخت تراریوم، آموزش ساخت تراریوم ساده و ارزان

مرحله چهارم

بعد از قرار دادن خزه باید لایه خاک را بریزید که حتما دقت کنید خاکی که استفاده می کنید خشک و استرلیزه شده باشد. عمق لایه خاک را می توان با توجه به گیاهان و سایز شیشه بین 5 تا 10 سانتی متر (یک چهارم یا نهایت یک پنجم حجم ظرف) اضافه کنید. برای زیباتر شدن تراریوم بهتر است خاک و بستر کشت مسطح نباشد تا یک فضای طبیعی و زیبا در تراریوم ایجاد شود. بهتر است شیب خاک به سمت پایین و قسمت جلوی تراریوم باشد تا با ایجاد اختلاف در سطح تراریوم جلوه زیباتری داشته باشد. بهترین بستر خاک برای تراریوم ترکیبی ازکوکوپیت، پرلیت و پیت موس است. سعی کنید از پیت موس به عنوان ماده مغذی برای گیاه کمتر استفاده کنید و از نگهدارنده ریشه یعنی کوکوپیت درصد بیشتری استفاده کنید. پرلیت نیز جهت نگهداشت آب و هوادهی به خاک بسیار موثر است. حتما از خاک های استرلیزه استفاده کنید، اگر خاکی که استفاده می کنید استرلیزه نیست می توانید ابتدا خاک را مرطوب کرده و به مدت 20 دقیقه در درجه حرارت بالا نگه دارید، هر 5 دقیقه یک بار خاک را به هم بزنید تا حرارت به تمام قسمت های خاک برسد. با این روش خاک شما کاملا استرلیزه خواهد شد.

نحوه ساخت تراریوم در منزل و آموزش نگهداری تراریوم

مرحله پنجم

پس از آماده کردن بستر کشت نوبت به انتخاب گیاه و کاشت آن در تراریوم می رسد. در قسمت ابتدایی مقاله توضیح داده شد که چه گیاهانی مناسب کاشت در تراریوم هستند، معمولا از گیاهانی استفاده کنید که شرایط زندگی مشابه داشته و با یکدیگر سازگاری دارند. سعی کنید از گیاهانی استفاده کنید که نیاز به نور پایین و رطوبت بالا دارند، همچنین دوام و ماندگاری بالایی دارند.

نکته اول: دقت کنید برای کاشت گیاهان در ظروف با فرم دایره ای که از تمام زوایا دید دارند گیاهان بلند تر در مرکز ظرف قرار گیرند و گیاهان کوتاه تر در جداره ها کاشته شوند. اما اگر ظرف شما از یک یا چند وجه دید دارد سعی شود گیاهان بلند تر در انتهای ظرف قرار گیرند و گیاهان کوتاه تر در جلو ظرف قرار گیرند.

نکته دوم: دقت کنید نحوه کاشت به شکلی باشد که گیاهان یکدیگر را نپوشانند و هر گیاهی فضای کافی برای رشد داشته باشد.

نکته سوم: گیاهان گرمسیری باید در تراریوم های بسته کاشته شوند و گیاهان گوشتی و آبدار در تراریوم های باز. گیاهانی که انتخاب کرده اید را با دقت از گلدان خارج کرده و به دقت بررسی کنید که گیاه سالم باشد. حفره ای در بستر کشت ایجاد کنید و به آرامی گیاه را در حفره قرار دهید و با خاک اطراف حفره را پر کنید.

آموزش گام به گام ساختن تراریوم و باغ شیشه ای در منزل

مرحله ششم

بعد از این که گیاهان را تراریوم قرار دادید با استفاده از المان های تزیینی تراریوم را زیباتر کنید. می توانید از انواع و اقسام ماکت ها، وسایل چوبی طبیعی مثل شاخه های درختان، تکه های چوب و یا المان هایی مانند ایجاد صخره یا آبنما در تراریوم استفاده کنید. این مرحله بستگی به سلیقه و خلاقیت شما دارد. می توانید از هر المانی که به زیبایی تراریوم کمک کند استفاده کنید.

نکته: دقت کنید که هر وسیله ای که به عنوان تزیینات به تراریوم اضافه می کنید باید عاری از هر گونه آلودگی محیطی باشد.

شیوه ساخت تراریوم در منزل، خرید تراریوم ارزان و فانتزی

مرحله هفتم

اگر از گیاهان جنگلی و استوایی استفاده کرده اید و تراریوم بسته ساخته اید حتما یک درپوش مناسب برای ظرف خود در نظر بگیرید، درپوش می تواند شیشه ای باشد یا از سلفون استفاده کنید.

نکته: اگر از درپوش استفاده نمی کنید به میزان رطوبت تراریوم دقت کنید، در صورت نداشتن درپوش، تراریوم رطوبت خود را سریع تر از دست می دهد و نیاز به آبیاری بیشتری خواهد داشت.

خرید تراریوم استوایی، قیمت تراریوم کاکتوس ارزان

سفارش آنلاین انواع تراریوم فانتزی

آموزش مراقبت و نگهداری از تراریوم

آبیاری تراریوم

تراریوم خوب و ایده آل تراریومی است که بتواند در یک چرخه طبیعی، رطوبت مورد نیاز خود را حفظ و تامین کند.

نکته اول

تا زمانی که بر روی جداره های ظرف رطوبت وجود دارد تراریوم نیاز به آبیاری ندارد. برای تشخیص این که آیا تراریوم شما نیاز به آبیاری دارد یا خیر با دست سطح خاک را لمس کنید، اگر رطوبت داشت گیاه نیاز به آبیاری ندارد و اگر سطح خاک خشک بود باید به میزان لازم آبیاری انجام شود. روشی دیگر جهت تشخیص زمان آبیاری بررسی شکل ظاهری گیاه می باشد اگر گیاه حالت پژمرده با برگ هایی افتاده به سمت پایین دارد نشانه ای برای آبیاری گیاه است.

نکته دوم

برای آبیاری تراریوم حتما باید از آب بدون املاح و با دمای معمولی استفاده کنید. به هیچ عنوان در زمان آبیاری، آب برروی گیاهان ریخته نشود. ترجیحا به وسیله یک سرنگ یا قطره چکان پای بوته ها آب لازم را بریزید. تا حد امکان از اسپری کردن آب روی گیاهان خودداری کنید، اسپری آب علاوه بر لک هایی که بر روی برگ های گیاهان و جداره ظرف ایجاد می کند موجب می شود بیماری با سرعت بیشتری در تراریوم شیوع پیدا کند.

نکته سوم

بیش از حد آبیاری نکنید، در زمان آبیاری هیچ گاه نباید در لایه زیرین (لایه زهکش) تراریوم آب اضافی جمع گردد. جمع شدن آب اضافی در ظرف موجب پوسیدگی و فساد ریشه گیاهان شده و احتمال بیماری قارچ و کپک را در تراریوم افزایش می دهد.

قیمت تراریوم، خرید تراریوم و فروش آنلاین تراریوم

نور تراریوم

هیچ گاه تراریوم را در نور مستقیم آفتاب و مکانی که تابش مستقیم آفتاب دارد قرار ندهید. قرار گرفتن تراریوم در نور مستقیم موجب سوختگی گیاهان داخل تراریوم شده و آسیب جدی به تراریوم وارد می کند. اغلب گیاهان استفاده شده در تراریوم به نور زیادی احتیاج ندارند، اما با توجه به نیاز نوری گیاهان می توان در صورت نیاز به نور بیش تر، از نور مصنوعی همانند فلورسنت استفاده کنید.

نکته: برای این که تمام گیاهان داخل تراریوم شما به میزان برابر نور دریافت کنند و گیاهان بر اثر نور به یک سمت خم نشوند هر چند وقت یک بار تراریوم خود را در زاویه های مختلف قرار دهید تا تمام قسمت تراریوم نور مورد نیاز خود را دریافت کند.

آموزش نگهداری تراریوم، آموزش ساخت تراریوم

خرید اینترنتی تراریوم

کوددهی تراریوم

چنانچه خاک بستر اولیه کاشت با دقت انتخاب شود و خاک مورد استفاده از نظر مواد غذایی در سطح مطلوبی باشد، نیازی به مصرف کود نیست، ولی اگر خاک اولیه از نظر مواد غذایی فقیر باشد و علائم کمبود عناصر غذایی مانند زرد شدن برگ ها و یا کاهش توقف رشد در گیاهان مشاهده شد می توانید از کودهای مایع ویژه گیاهان آپارتمانی با غلظت بسیار کم استفاده کنید.

نکته: بهتر است که از کودهای غلیظ با درصد عناصر بالا در تراریوم استفاده نکنید، همان طور که گفته شد در صورت نیاز با غلظت بسیار پایین استفاده کنید. استفاده بیش از حد از کود موجب خرابی و از بین رفتن گیاهان می شود.

شیوه ساخت تراریوم، نگهداری تراریوم و باغ شیشه ای

هرس تراریوم

اگر در تراریومتان از گیاهانی که رشد بالایی دارند استفاده کرده اید باید با حذف جوانه های انتهایی مانع بلند شدن بیش از حد گیاهان شوید.

نکته: برخی از گیاهان در مرحله ای از رشد برگ های پایینی خود را از دست می دهند و شروع به رشد برگ های جدید می کنند، حتما با یک وسیله کاملا تمیز و بهداشتی قسمت های پلاسیده شده و خشک شده گیاهان را جدا کنید و از تراریوم خارج کنید.

قیمت تراریوم، خرید تراریوم تنگ شیشه ای

کنترل آفات و بیماری های تراریوم

حتما قبل از کاشت، گیاهان را از نظر وجود علایم بیماری و حضور حشرات و آفات مانند مگس سفید، شته، کنه و کنترل کنید.

نکته اول: حتما باید محیط کشت را به طور دائم بررسی کنید تا از شیوع بیماری ها و حمله آفات جلوگیری کنید.

نکته دوم: در صورت مشاهده آفات در تراریوم با توجه به نوع بیماری، روش های درمان آن را به صورت کاملا تخصصی و زیر نظر کارشناس انجام دهید.

سفارش آنلاین گل از پارسی گل

امروزه در حوزه گل و گیاه پیشرفت بسیار خوبی دیده می شود. ترکیب تکنولوژی روز با طبیعت و گل و گیاه می تواند بسیار خلاقانه و جذاب باشد. مجموعه پارسی گل با بکار گیری تکنولوژی روز در حوزه گل و گیاه با ارائه سایت کاملا تخصصی و بستری آنلاین در این حوزه موفق به ایجاد شرایطی مناسب جهت ایجاد سهولت در خرید و دسترسی به تنوع بالایی از محصولات گل و گیاه گردیده است. از این رو شما می توانید تمامی محصولات گل و گیاه را با قیمت مناسب همراه با بالاترین کیفیت از سایت Parsigol.com خریداری کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.

مجموعه پارسی گل به همراه تیم متخصص خود سعی در ارائه مطالب مفید و کاربردی در حوزه گل و گیاه داشته و بر آن است تا با بالابردن سطح اطلاعات عمومی افراد در حوزه گل و گیاه فرهنگ استفاده از گل و گیاه را ترویج دهد. از این پس می توانید انواع محصولات گل و گیاه را به راحتی از سایت Parsigol.com خریداری کرده و کیفیت بالای محصولات را به همراه قیمت مناسب تجربه کنید.

نظرات بازدیدکنندگان

  1. شمیم

    چقد پست های آموزشی شما عالیه هم متن هاش خیلی ساده و روانه و هم عکس هایی که قرار می دید خیلی کمک میکنه که کامل متوجه بشیم. من پست آموزش باکس گل و جعبه گل هدیه شما را دیدم و خیلی خوشم اومد چون وقتی خوندم کامل متوجه شدم که چطوری می تونم خودم توی خونه یه باکس گل یا جعبه گل قشنگ درست کنم. داشتم داخل وبلاگ می چرخیدم که این پست آموزش ساخت تراریوم را دیدم این پستم هم مثل اون یکی پست خیلی کاربردی بود برام من تا به حال تراریوم نداشتم ولی این متن را که خوندم دیدم تراریوم درست کردن چقد ساده و راحته و تصمیم گرفتم برم وسایلش بخرم و یه تراریوم خشگل خودم درست کنم. من خیلی از وبلاگتون خوشم اومده هر روز سر میزنم. مرسی